A 42. Kassa Rally győztesei a Melichárek – Tománek páros


A 42. Kassa Rally abszolút győztese a Jaroslav Melichárek – Jan Tománek páros lett a Ford Fiesta RS WRC-vel. A páros két defekt után a 13. helyről tornázta fel magát a dobogóra.

A Szlovák rally bajnokság utolsó futama volt a 42. Kassa Rally, amely 2016 szept. 8-11 között került megrendezésre. A versenyzők a két versenynap alatt több mint 620km-t autóztak, amiből 142km volt a gyors szakasz a 13 darab gyorsaságin. Az első napon a Pavel Valoušek – Veronika Havelková páros volt a legsikeresebb, akik ezzel az eredménnyel bebiztosították maguknak a bajnoki címet 2016-os Szlovák bajnokságban. Vasárnap viszont technikai okok miatt kénytelenek voltak kiállni, ezért az első helyre lépett János Tóth – Tamás Szőke páros. Nem tartott sokáig és a jó időknek köszönhetően átvették a vezetést a Jaroslav Melichárek – Jan Tománek páros a Ford Fiesta RS WRC-vel.  A versenyző páros az első napon nem volt nagyon szerencsés a defektek miatt, de a második napon felharcolták magukat a többiek elé. A vezető helyüket megőrizték a verseny végéig. „Szombaton két defektünk is volt, sok időt veszettünk ezzel, úgyhogy ma reggeltől mindent bele kellett adnunk. 4 gyors után sikerült az első helyre kerülnünk, és a 3 utolsó szakaszon már csak tartottuk a poziciót. Nagyon örülünk, hogy az autó jól működött és kibírta a versenyt és persze örülünk a jó eredménynek a szezon végén.” elmesélte a győztes páros pilótája.

Az abszolút végeredményben Melichárek négy magyar párost utasított maga után. A második helyet sikerült megőriznie a János Tóth – Tamás Szőke párosnak a Peugeot 208 T16 R5-vel miközben az utolsó gyorson defektel mentek, a harmadik hely Ferenc Vincze – Péter Kuti párosé lett a Mistubishi Lancer EVO IX R4-vel. A negyedik helyen  a Miklós Kazár – Ramon Ferencz páros ért be a célba a Ford Fiesta R5-vel, az ötödik helyen Adam Velenczei – Ágnes Farnadi a Mitsubishi Lancer EVO IX R4-vel végeztek. A hatodik helyen a végső helyezésben a Vlastimil Majerčák – Michaela Vejačková páros ért be, akik a második napon elsők lettek a Szlovák bajnokságba számolt futamon. Az ezüst helyen Tomás Kukučka – Peter Vaječka páros végzett a harmadikon pedig Veroslav Cvrček – Peter Novák páros érkezett be. Az egy tengelyen hajtott osztályban mind a két napon a Martin Koči – Lukáš Kostka páros tartotta az első helyet a Citroen DS3 R3T-vel. 

A 42. Kassa Rally céljába 45 páros érkezett be a FIA CEZ Zónába, Szlovák Bajnokságba és a Magyar Bajnokságba számolva, két páros a Magyar Rally Challengeba és nyolc páros a Szlovák Rally Kupába. A SRP nyertesei a Roland Pecúch – Richard Vojakovič páros a Lada 2107-vel. 


42. Kassa Rally oficiális végeredménye :
1.         J.Melichárek – J.Tománek, Ford Fiesta RS WRC
2.         J.Tóth – T.Szoke, Peugeot 208 T16 R5
3.         F.Vincze – P.Kuti, Mitsubishi Lancer Evo IX R4
4.         M.Kazár – R.Ferencz, Ford Fiesta R5
5.         A.Velenczei – A.Farnadi, Mitsubishi Lancer Evo IX R4

Oficiális végeredmény Első nap – Szlovák Bajnokság:

1.         P.Valoušek – V.Havelková, Škoda Fabia R5
2.         V.Majerčák – M.Vejačková, Ford Fiesta R5
3.         J.Trencsényi – G.Verba, Ford Fiesta R5
4.         V.Cvrček – P.Novák, Škoda Fabia R5
5.         G.Grzyb – D.Siatkowski, Ford Fiesta R5

Oficiális végeredmény Második nap – Szlovák Bajnokság:

1.         V.Majerčák – M.Vejačková, Ford Fiesta R5
2.         T.Kukučka – P.Vejačka, Škoda Fabia R5
3.         V.Cvrček – P.Novák, Škoda Fabia R5
4.         J.Trencsényi – G.Verba, Ford Fiesta R5
5.         Z.Lencse – T.Hofbauer, Ford Fiesta R5

 

Zdenka Tamášová

Tlačový tajomník 42. Rally Košice